HOLIGOMED, kerngezond door innovatie

Ik gebruik de innovatieve analyses en therapieën van Holigomed. Daarmee kan ik je optimaal ondersteunen bij een natuurlijke gezondheidsbevordering, met een focus op gezondheidspreventie.

SO/CHECK
Ik gebruik de SO/Check, een cloud-based platform dat belangrijke ondersteuning biedt bij de beoordeling van fysiologische markers. SO/Check bevat drie analysepijlers; OLIGO/Check, CARDI/Check en G-NIOM/Check; revolutionaire methoden gebundeld in een innovatieve technologie wat het consult in de holistische geneeskunde enorm ondersteunt.

De OLIGO/Check wordt gebruikt om de hoeveelheid sporenelementen en mineralen in het weefsel op te sporen. Deze technologie maakt het mogelijk om met behulp van een eenvoudig stoplichtsysteem te beoordelen of de gemeten concentraties in het optimale, suboptimale of zelfs kritische bereik zijn. Deze wijze van meten wordt spectrofotometrie genoemd.
Dit is een methode van kwantitatieve analyse waarbij de mate van absorptie en de optische dichtheid van een bekende chemische stof in het weefsel gemeten kan worden door middel van een gebundelde lichtstraal. Het onderliggende principe is, dat elk chemisch bestanddeel licht in een specifieke golflengte absorbeert, uitzendt en/of reflecteert.
De referentiewaarden voor de evaluatie van de OLIGO/Check zijn vastgesteld op basis van meer dan driehonderdvijftigduizend metingen die bij gezonde personen zijn uitgevoerd met verschillende parameters. Hieruit kunnen statistische conclusies worden getrokken met betrekking tot soortgelijk gemeten waarden in relatie tot fysiologische regulatiesystemen.

CARDI/Check is een beoordeling van het cardiovasculaire systeem met behulp van een digitale pulsoxymeter. Een waardevolle kijk op stress-toestand en tolerantie, en een eenvoudige manier om het regulerend vermogen van het autonome zenuwstelsel te testen.

G-NIOM/Check en Microbioomprofiel
Analyse van de darmflora door middel van high-throughput sequencing van intestinaal bacterieel DNA. Aan de hand van de vastgestelde DNA-sequenties wordt een idividueel microbioomprofiel gegenereerd.

De evaluaties van de bovenstaande drie analyses, op een gemakkelijk te begrijpen manier gepresenteerd, maken van SO/Check een innovatieve basis ter ondersteuning en bevordering van preventieve gezondheidszorg en de ontwikkeling van behandelplannen.

PROGENOM – DNA is de basis
Ook kan ik een PreGenom check doen.
Ieder mens is op zijn eigen manier uniek door de accumulatie en combinatie van zijn verschillende genetische variaties en heeft dus individueel geërfde sterke en zwakke punten op het gebied van gezondheid. Met de nieuwste technologie is het mogelijk de genen zodanig te onderzoeken dat daaruit kan worden afgeleid welke zeer persoonlijke voordelen en risico’s er bestaan.Met deze kennis kunnen passende opvolg- of preventiemaatregelen worden genomen, op gebied van:

6 niet-medische genetische analyses;

 • Weight sensor – afvallen met behulp van genen
 • Biological age sensor – vertraag het verouderingsproces
 • Nutrition sensor – voeding op basis van genen
 • Burn-out sensor – het risico van burn-out verminderen
 • Performance sensor – sportieve prestatie
 • Toxo sensor – ontgifting van het lichaam

6 niet-genetische analyses

 • Allergie sensor – eigen sensibilisatie profiel
 • Food intolerance sensor – onverenigbaarheden herkennen
 • Micronutrient sensor – statusanalyse van de vitale stoffen
 • Microbiome sensor – evenwicht in de darm
 • Epigenetics sensor – actieve of inactieve genen
 • Beauty sensor – focus op schoonheidskwesties

Therapieën

Afhankelijk van de klachten en oorzaken kan de acupunctuurbehandeling worden aangevuld met: NES Health, BEMER® Therapie, Cupping of Moxa/Guasha.
Een NES Health consult kan ook apart van een acupunctuurbehandeling worden gedaan.

Acupunctuur

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de ‘snelle’ behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak. Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van “gezondheid” en […]
Lees meer

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen reageren over het algemeen snel op een acupunctuurbehandeling. Er zijn minder naaldjes nodig dan bij volwassenen. Ook kunnen kinderen vaak met minder behandelingen volstaan. Acupunctuur geeft bij kinderen zeer goede resultaten bij: • oorontsteking • verkoudheid en hoest • astma • huilen, hangerig en weinig energie • ADHD • slechte eetlust • darmkrampen • […]
Lees meer

Moxatherapie en Guasha

Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden. Het weefsel wordt op deze manier behandeld met warmte en de stimulerende werking van de kruiden. Het effect van Moxa op het lichaam […]
Lees meer

Cupping

Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en […]
Lees meer

NES Health – WellNES – bodyscan

NES HEALTH maakt een complete scan van je lichaam, zonder dat dit belastend is voor je gezondheid. Het is een systeem dat uitgebreid vaststelt waar het lichaamsveld blokkeert en waar het informatie en energie verliest. Zo wordt een compleet inzicht verkregen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gesteldheid van dat moment.
Lees meer

HOLIGOMED, kerngezond door innovatie

Ik gebruik de innovatieve analyses en therapieën van Holigomed. Daarmee kan ik je optimaal ondersteunen bij een natuurlijke gezondheidsbevordering, met een focus op gezondheidspreventie.
Lees meer

Neem contact op!

Ljuba Marina
T: 06-55745688
E: info@igla.nl

Utrecht

Anton Rooskenshof 22
3544 ME UTRECHT
(Rolstoel toegankelijk)

Baarn

De Geerenweg 13
3741 RP BAARN
2e etage Sportschool LifeCity,
(niet rolstoel toegankelijk)

Openingstijden

maandag t/m zaterdag
09.00 -16.00 uur
17.00 – 20.00 uur

Uitsluitend op afspraak