Auriculotherapie (ooracupunctuur)

Auriculotherapie is een moderne westerse vorm van ooracupunctuur.

De oorschelp, waarop alle onderdelen van het lichaam zijn geprojecteerd, wordt hierbij gebruikt om zowel lichamelijke als psychische klachten te behandelen. Bij deze therapie, gebruik ik acupunctuurnaalden.

Ooracupunctuur is ontwikkeld door de Franse arts dr. Paul Nogier.
Nogier ontdekte dat het hele menselijke lichaam als het ware geprojecteerd is op de oorschelp. Na meer dan 15 jaar onderzoek, kwam Nogier met een complete plattegrond van de acupunctuurpunten op de oorschelp. De vorm van de punten ziet er ongeveer uit als een baby in de foetushouding.

Stoppen met roken en meer

Auriculotherapie kan bij allerlei klachten ingezet worden. Bekend is deze therapie als ondersteuning bij het stoppen met roken of bij het afvallen, maar o.a. ook pijnklachten van het bewegingsapparaat, stoornissen in de functie van de organen, hormonale klachten, allergieën, slaapstoornissen en psychische klachten behoren tot de indicaties van auriculotherapie.

Een deel van de punten die door diagnostisch onderzoek wordt gevonden ligt dáár waar je ze ook zou verwachten (bijv. het kniepunt bij iemand die knieklachten heeft).

Heb je bijvoorbeeld schouderklachten aan je rechterschouder, dan zal het schouderpunt in het rechteroor gevoelig zijn. Het schouderpunt veranderd zo, dat het zelfs met behulp van apparatuur, meetbare veanderingen weergeeft. Door nu een naald op het schouderpunt van het oor te zetten, beinvloed je direct het pijnniveau in de schouder en wordt het algehele genezingsproces op een positieve manier beinvloed.

Een ander deel ligt op niet-voorspelbare plekken: deze zijn uniek voor de persoon in kwestie en weerspiegelen de onderliggende oorzaken. Behandeling van déze punten is voor het effect van de therapie op lange termijn erg belangrijk: zij vormen de zogenaamde “wortel” van het probleem.

Therapieën

Afhankelijk van de klachten en oorzaken kan de acupunctuurbehandeling worden aangevuld met: NES Health, BEMER® Therapie, Cupping of Moxa/Guasha.
Een NES Health consult kan ook apart van een acupunctuurbehandeling worden gedaan.

Acupunctuur

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de ‘snelle’ behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak. Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van “gezondheid” en […]
Lees meer

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen reageren over het algemeen snel op een acupunctuurbehandeling. Er zijn minder naaldjes nodig dan bij volwassenen. Ook kunnen kinderen vaak met minder behandelingen volstaan. Acupunctuur geeft bij kinderen zeer goede resultaten bij: • oorontsteking • verkoudheid en hoest • astma • huilen, hangerig en weinig energie • ADHD • slechte eetlust • darmkrampen • […]
Lees meer

Moxatherapie en Guasha

Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden. Het weefsel wordt op deze manier behandeld met warmte en de stimulerende werking van de kruiden. Het effect van Moxa op het lichaam […]
Lees meer

Cupping

Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en […]
Lees meer

NES Health – WellNES – bodyscan

NES HEALTH maakt een complete scan van je lichaam, zonder dat dit belastend is voor je gezondheid. Het is een systeem dat uitgebreid vaststelt waar het lichaamsveld blokkeert en waar het informatie en energie verliest. Zo wordt een compleet inzicht verkregen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gesteldheid van dat moment.
Lees meer

HOLIGOMED, kerngezond door innovatie

Ik gebruik de innovatieve analyses en therapieën van Holigomed. Daarmee kan ik je optimaal ondersteunen bij een natuurlijke gezondheidsbevordering, met een focus op gezondheidspreventie.
Lees meer

Neem contact op!

Ljuba Marina
T: 06-55745688
E: info@igla.nl

Utrecht

Anton Rooskenshof 22
3544 ME UTRECHT
(Rolstoel toegankelijk)

Baarn

De Geerenweg 13
3741 RP BAARN
2e etage Sportschool LifeCity,
(niet rolstoel toegankelijk)

Openingstijden

maandag t/m zaterdag
09.00 -16.00 uur
17.00 – 20.00 uur

Uitsluitend op afspraak