Acupunctuur

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en bestaat al duizenden jaren, is gebaseerd op een holistische benadering van de mens en gaat er vanuit dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur herstelt deze verstoringen en stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam.

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de ‘snelle’ behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak. Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van “gezondheid” en gezondheidsbeleving. Dit kan leiden tot ziekte. Tijdig het evenwicht herstellen voorkomt ziekte.

Acupunctuur heeft tot doel om het evenwicht te herstellen en stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Met het plaatsen van steriele acupunctuurnaalden, en dus het beïnvloeden van punten op de energiemeridianen, wordt de energiedoorgang gestimuleerd of geremd en wordt het lichamelijk systeem aangezet tot zelfregulatie en daarmee tot zelfgenezing.

Acupunctuur wordt door de Verenigde Naties en de World Health Organisation erkend als belangrijk voor de ontwikkeling van een universele geneeswijze en heeft een volledige lijst van aandoeningen gepubliceerd waarvan het bewezen is dat de klachten door acupunctuur verholpen worden.

Geen bijwerkingen

Acupunctuur staat erom bekend dat er geen nare bijwerkingen zijn. Toch is het zo dat u het plaatsen van de acupunctuurnaalden weldegelijk kunt voelen. De verschillende acupunctuurpunten zijn meer of minder gevoelig. Als u in het algemeen gevoelig bent voor pijn of pijnklachten heeft, kan ik hier rekening mee houden.

Kan acupunctuur gecombineerd worden met een reguliere medische behandeling?

Acupunctuur kan heel goed gecombineerd worden met de reguliere geneeskunde. Zo kan bijvoorbeeld een patiënt die een operatie heeft ondergaan sneller herstellen door middel van acupunctuur. Ook bij pijnbestrijding kan acupunctuur een belangrijke rol spelen. Medici in ziekenhuizen en gezondheidscentra raden hun patiënten soms zelfs acupunctuurbehandelingen aan, ter aanvulling op de behandeling die ze krijgen.

Therapieën

Afhankelijk van de klachten en oorzaken kan de acupunctuurbehandeling worden aangevuld met: NES Health, BEMER® Therapie, Cupping of Moxa/Guasha.
Een NES Health consult kan ook apart van een acupunctuurbehandeling worden gedaan.

Acupunctuur

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de ‘snelle’ behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak. Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van “gezondheid” en […]
Lees meer

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen reageren over het algemeen snel op een acupunctuurbehandeling. Er zijn minder naaldjes nodig dan bij volwassenen. Ook kunnen kinderen vaak met minder behandelingen volstaan. Acupunctuur geeft bij kinderen zeer goede resultaten bij: • oorontsteking • verkoudheid en hoest • astma • huilen, hangerig en weinig energie • ADHD • slechte eetlust • darmkrampen • […]
Lees meer

Moxatherapie en Guasha

Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden. Het weefsel wordt op deze manier behandeld met warmte en de stimulerende werking van de kruiden. Het effect van Moxa op het lichaam […]
Lees meer

Cupping

Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en […]
Lees meer

NES Health – WellNES – bodyscan

NES HEALTH maakt een complete scan van je lichaam, zonder dat dit belastend is voor je gezondheid. Het is een systeem dat uitgebreid vaststelt waar het lichaamsveld blokkeert en waar het informatie en energie verliest. Zo wordt een compleet inzicht verkregen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gesteldheid van dat moment.
Lees meer

HOLIGOMED, kerngezond door innovatie

Ik gebruik de innovatieve analyses en therapieën van Holigomed. Daarmee kan ik je optimaal ondersteunen bij een natuurlijke gezondheidsbevordering, met een focus op gezondheidspreventie.
Lees meer

Neem contact op!

Ljuba Marina
T: 06-55745688
E: info@igla.nl

Utrecht

Anton Rooskenshof 22
3544 ME UTRECHT
(Rolstoel toegankelijk)

Baarn

De Geerenweg 13
3741 RP BAARN
2e etage Sportschool LifeCity,
(niet rolstoel toegankelijk)

Openingstijden

maandag t/m zaterdag
09.00 -16.00 uur
17.00 – 20.00 uur

Uitsluitend op afspraak