Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en bestaat al duizenden jaren, is gebaseerd op een holistische benadering van de mens en gaat er vanuit dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur herstelt deze verstoringen en stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam.

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de 'snelle' behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak.
Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van "gezondheid" en gezondheidsbeleving. Dit kan leiden tot ziekte. Tijdig het evenwicht herstellen voorkomt ziekte.

Acupunctuur heeft tot doel om het evenwicht te herstellen en stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Met het plaatsen van steriele acupunctuurnaalden, en dus het beïnvloeden van punten op de energiemeridianen, wordt de energiedoorgang gestimuleerd of geremd en wordt het lichamelijk systeem aangezet tot zelfregulatie en daarmee tot zelfgenezing.

Acupunctuur wordt door de Verenigde Naties en de World Health Organisation erkend als belangrijk voor de ontwikkeling van een universele geneeswijze en heeft een volledige lijst van aandoeningen gepubliceerd waarvan het bewezen is dat de klachten door acupunctuur verholpen worden.

Geen bijwerkingen

Acupunctuur staat erom bekend dat er geen nare bijwerkingen zijn. Toch is het zo dat u het plaatsen van de acupunctuurnaalden weldegelijk kunt voelen. De verschillende acupunctuurpunten zijn meer of minder gevoelig. Als u in het algemeen gevoelig bent voor pijn of pijnklachten heeft, kan ik hier rekening mee houden.

Kan acupunctuur gecombineerd worden met een reguliere medische behandeling?

Acupunctuur kan heel goed gecombineerd worden met de reguliere geneeskunde. Zo kan bijvoorbeeld een patiënt die een operatie heeft ondergaan sneller herstellen door middel van acupunctuur. Ook bij pijnbestrijding kan acupunctuur een belangrijke rol spelen. Medici in ziekenhuizen en gezondheidscentra raden hun patiënten soms zelfs acupunctuurbehandelingen aan, ter aanvulling op de behandeling die ze krijgen.

Moxa-therapie

moxatherapieMoxa is van oudsher een onderdeel van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden.

Lees meer...

Acupunctuur

acupuncturistDe snelheid van onze maatschappij, de druk en stress van alledag is een belangrijke factor in de verstoring van onze natuurlijke energiebalans.
Wanneer het lichaam beter in balans wordt gebracht, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam haar werk goed doen.

Lees meer...

Cupping

cupping-therapie
Cupping is een eenvoudige therapeutische techniek, die een waardevolle aanvulling vormt voor de acupunctuur. Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Lees meer...

Guasha-therapie

Guasha-therapie-Baarn
Via de eeuwenoude schraap methode, Guasha, kan op een heel eenvoudige en quasi pijnloze manier stagnatie worden opgelost en circulatie op gang worden gebracht. 
Dit is een prachtige aanvulling op cupping.

Lees meer...

Go to top