Over mij

Mijn naam is Ljuba Marina. Mijn eigen ervaringen met acupunctuur en de goede resultaten die ik zelf ondervond hebben me op dit pad gezet en heb ik mijn passie gevonden om al mijn kennis en ervaring in te zetten om je gezondheidsklachten op te sporen en te verlichten.


Door mijn eigen ervaringen met acupunctuur wilde ik alles weten van de Traditionele Chinese Geneeskunde en na een vierjarige opleiding, ben ik afgestudeerd aan de Academie voor TCG  in Amsterdam.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een van de oudste medische tradities ter wereld, gericht op het herstellen van de energiebalans in het lichaam.

IGLA betekent ‘Naald’.
De Naald is een simpel instrument maar met de juiste intentie en beroepskennis, is het een ‘wonder’ wat er aan verbetering en verlichting van klachten kan worden bereikt en hoe de kwaliteit van leven beter wordt.

Met ruim 10 jaar ervaring en door in de loop der jaren veel aanvullende scholing en opleiding te volgen en me in verschillende methodieken te verdiepen, heb ik me onder andere kunnen specialiseren in de behandeling van pijnklachten en neurologische klachten.

Naast acupuncturist, ben ik opgeleid als NES Health Practitioner en ben ik officieel BEMER Partner.
De eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde vul ik aan met de uiterst moderne bodyscan en therapieën van NES Health en BEMER voor een completere diagnose en een effectievere behandeling.

Igla is aangesloten bij de beroepsorganisatie ZHONG.

Therapieën

Afhankelijk van de klachten en oorzaken kan de acupunctuurbehandeling worden aangevuld met: NES Health, BEMER® Therapie, Cupping of Moxa/Guasha.
Een NES Health consult kan ook apart van een acupunctuurbehandeling worden gedaan.

Acupunctuur

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de ‘snelle’ behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak. Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van “gezondheid” en […]
Lees meer

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen reageren over het algemeen snel op een acupunctuurbehandeling. Er zijn minder naaldjes nodig dan bij volwassenen. Ook kunnen kinderen vaak met minder behandelingen volstaan. Acupunctuur geeft bij kinderen zeer goede resultaten bij: • oorontsteking • verkoudheid en hoest • astma • huilen, hangerig en weinig energie • ADHD • slechte eetlust • darmkrampen • […]
Lees meer

Moxatherapie en Guasha

Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden. Het weefsel wordt op deze manier behandeld met warmte en de stimulerende werking van de kruiden. Het effect van Moxa op het lichaam […]
Lees meer

Cupping

Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en […]
Lees meer

NES Health – WellNES – bodyscan

NES HEALTH maakt een complete scan van je lichaam, zonder dat dit belastend is voor je gezondheid. Het is een systeem dat uitgebreid vaststelt waar het lichaamsveld blokkeert en waar het informatie en energie verliest. Zo wordt een compleet inzicht verkregen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gesteldheid van dat moment.
Lees meer

HOLIGOMED, kerngezond door innovatie

Ik gebruik de innovatieve analyses en therapieën van Holigomed. Daarmee kan ik je optimaal ondersteunen bij een natuurlijke gezondheidsbevordering, met een focus op gezondheidspreventie.
Lees meer

Neem contact op!

Ljuba Marina
T: 06-55745688
E: info@igla.nl

Utrecht

Anton Rooskenshof 22
3544 ME UTRECHT
(Rolstoel toegankelijk)

Baarn

De Geerenweg 13
3741 RP BAARN
2e etage Sportschool LifeCity,
(niet rolstoel toegankelijk)

Openingstijden

maandag t/m zaterdag
09.00 -16.00 uur
17.00 – 20.00 uur

Uitsluitend op afspraak