Consult

Uw eerste bezoek begint met een intakegesprek. Ik gebruik de pols- en tongdiagnoses zoals die al duizenden jaren in onder meer China wordt gebruikt. Ook stel ik u vragen op gebied van emoties, leefstijl en levensomstandigheden.

 

Intake en consult

Aanvullend op de pols- en tong diagnose gebruik ik de NES Health bodyscan.
Mijn indrukken en diagnose bespreken we nauwkeurig en daarna volgt een behandelplan.

Het is belangrijk dat we beide een goed gevoel hebben bij elkaar en het behandelplan.
Het behandelplan is indicatief en vooral afhankelijk van hoe je lichaam reageert op de behandeling.

De kosten van de NES Health-scan is bij de prijs van de intake inbegrepen
Voor een sneller en effectiever herstel adviseren we, naast acupunctuur, het gebruik van de NES Health infoceuticals. Deze zijn niet in de prijs inbegrepen.
Je keuze is natuurlijk helemaal vrij of je deze aanvullende behandeling wenst te in te zetten of niet.

NES HEALTH:
De NES Bodyscan en behandeling met NES Infoceuticals is ook mogelijk zonder een acupunctuurbehandeling. Bijvoorbeeld als je het zetten van de acupunctuurnaaldjes niet prettig vindt. Op basis van de scan geef ik je uitgebreid inzicht en advies over voedingsstoffen en eventuele tekorten, dieetadvies op basis van eventuele allergieën en/of intoleranties en inzicht in eventuele persoonlijke trauma’s en belemmeringen.
Het is wel goed om te weten dat een behandeling met NES Health geen vergoeding kent vanuit de zorgverzekeraar.

Je privacy vinden we erg belangrijk en daarom zal je persoonlijke informatie nooit worden gedeeld (met bijvoorbeeld andere zorgverleners) zonder je uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

 

Therapieën

Afhankelijk van de klachten en oorzaken kan de acupunctuurbehandeling worden aangevuld met: NES Health, BEMER® Therapie, Cupping of Moxa/Guasha.
Een NES Health consult kan ook apart van een acupunctuurbehandeling worden gedaan.

Acupunctuur

Anders dan de reguliere gezondheidszorg, die vooral is gericht op de ‘snelle’ behandeling van symptomen, zoekt de Traditionele Chinese Geneeskunde vooral naar de oorzaak. Door verschillende oorzaken zoals bij angst, stress, boosheid, verdriet, erfelijke factoren en infecties kan de vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid afnemen. Vitaliteit, veerkracht en (mentale) weerbaarheid zijn belangrijke kenmerken van “gezondheid” en […]
Lees meer

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen reageren over het algemeen snel op een acupunctuurbehandeling. Er zijn minder naaldjes nodig dan bij volwassenen. Ook kunnen kinderen vaak met minder behandelingen volstaan. Acupunctuur geeft bij kinderen zeer goede resultaten bij: • oorontsteking • verkoudheid en hoest • astma • huilen, hangerig en weinig energie • ADHD • slechte eetlust • darmkrampen • […]
Lees meer

Moxatherapie en Guasha

Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden. Het weefsel wordt op deze manier behandeld met warmte en de stimulerende werking van de kruiden. Het effect van Moxa op het lichaam […]
Lees meer

Cupping

Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en […]
Lees meer

NES Health – WellNES – bodyscan

NES HEALTH maakt een complete scan van je lichaam, zonder dat dit belastend is voor je gezondheid. Het is een systeem dat uitgebreid vaststelt waar het lichaamsveld blokkeert en waar het informatie en energie verliest. Zo wordt een compleet inzicht verkregen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gesteldheid van dat moment.
Lees meer

HOLIGOMED, kerngezond door innovatie

Ik gebruik de innovatieve analyses en therapieën van Holigomed. Daarmee kan ik je optimaal ondersteunen bij een natuurlijke gezondheidsbevordering, met een focus op gezondheidspreventie.
Lees meer

Neem contact op!

Ljuba Marina
T: 06-55745688
E: info@igla.nl

Utrecht

Anton Rooskenshof 22
3544 ME UTRECHT
(Rolstoel toegankelijk)

Baarn

De Geerenweg 13
3741 RP BAARN
2e etage Sportschool LifeCity,
(niet rolstoel toegankelijk)

Openingstijden

maandag t/m zaterdag
09.00 -16.00 uur
17.00 – 20.00 uur

Uitsluitend op afspraak