Ljuba Marina woont nu met haar gezin in Leidsche Rijn, en opende daar haar tweede acupunctuurpraktijk naast de praktijk in Baarn.

LJUBAZe nodigde ons uit om een kijkje te nemen in haar praktijk.

Haar praktijk aan huis in de Anton Rooskenshof in ’t Zand ligt direct naast de voordeur, aan de straatkant. Gezellig ingericht, en met prominent een behandelbank. “Meestal begin ik met praten hoor”, aldus Ljuba. En dat geloven we meteen, want ze is een enthousiast verteller. Meteen maar even over de plaats van acupunctuur binnen de gezondheidszorg: “In vrijwel alle landen heeft acupunctuur een volwaardige plek in de gezondheidszorg en is het onderdeel van de geneeskunde-opleiding. Behalve in Nederland. Dat is jammer, want het werkt echt.”
Slecht slapen en veel huilen

Ljuba – ze komt oorspronkelijk uit Rusland maar heeft ook jaren in Finland gewoond – behandelt mensen met zeer uiteenlopende klachten, ook kinderen. “Ik had laatst een kind van 2,5 hier dat veel huilde en slecht sliep. Een aanwijsbare oorzaak was er niet. Ik heb haar drie keer behandeld, en de klachten zijn weg. Bij kinderen werkt acupunctuur sneller dan bij volwassenen. Een ander kind van 6 jaar had korte aanvallen, waarvan de dokter zei dat het epilepsieaanvallen waren. Die heb ik ook kunnen helpen.” Ljuba prikt bepaalde punten aan met steriele acupunctuurnaalden en beïnvloedt daarmee de energiedoorstroming. Soms geeft ze ook kruiden mee, en soms geeft ze het advies probiotica te slikken. “Als iemand wegens ziekte veel antibiotica heeft gekregen, kan het evenwicht zoek zijn. Maar ik kijk breed: laatst heb ik een moeder ook geleerd hoe ze haar kind met chronische buikpijn kan masseren zodat de klachten verminderen.”
Balans terugbrengen

Ljuba is gespecialiseerd in pijnbehandeling, oftewel pijnmanagement; ze heeft daartoe een aanvullende opleiding gevolgd. “Veel verschillende soorten pijnklachten zijn effectief te verbeteren met acupunctuur”, vertelt ze. Klachten waar ze verder regelmatig mee te maken krijgt in haar praktijk zijn bijvoorbeeld kinderen die bedplassen, oorontsteking, migraine, stress en buikpijn – typisch van die klachten waarmee je lang kunt rondlopen – maar ook mensen die revalideren na ziekte. “Ik breng balans terug en stimuleer de zelfgenezing van het lichaam. Dat kan heel goed in combinatie met de reguliere geneeskunde.” Ljuba benadrukt dat ze mensen soms ook doorstuurt naar de huisarts. “Ik kan veel afleiden uit de pols en uit de tong. Als ik dan iets zie wat echt niet goed is, zeg ik dat ze naar de huisarts moeten gaan.” Maar veel kan ze wel oplossen met acupunctuur.
Minder zwaar

“Stress is het gemakkelijkst”, zegt ze. “Bij een burn-out bijvoorbeeld komen stressprikkels na acupunctuur minder zwaar binnen en wordt relativeren makkelijker. Niet omdat de werkdruk of omgeving is veranderd, maar omdat je er door een betere balans ‘minder zwaar’ mee om kan gaan. Echt, soms is het een wereld van een verschil hoe iemand voor en na de behandeling uit de ogen kijkt, volwassenen en kinderen.”

Acupunctuur wordt door de meeste verzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Uit:
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2017/10/27/acupunctuur-ljuba-leidsche-rijn/

Moxa-therapie

moxatherapieMoxa is van oudsher een onderdeel van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Moxeren is het branden van gedroogd Bijvoetskruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven koude, slappe, futloze of gezwollen plekken op het lichaam gehouden.

Lees meer...

Acupunctuur

acupuncturistDe snelheid van onze maatschappij, de druk en stress van alledag is een belangrijke factor in de verstoring van onze natuurlijke energiebalans.
Wanneer het lichaam beter in balans wordt gebracht, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam haar werk goed doen.

Lees meer...

Cupping

cupping-therapie
Cupping is een eenvoudige therapeutische techniek, die een waardevolle aanvulling vormt voor de acupunctuur. Cupping is een veel gebruikte vacuümtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Lees meer...

Guasha-therapie

Guasha-therapie-Baarn
Via de eeuwenoude schraap methode, Guasha, kan op een heel eenvoudige en quasi pijnloze manier stagnatie worden opgelost en circulatie op gang worden gebracht. 
Dit is een prachtige aanvulling op cupping.

Lees meer...

Go to top